A napok repülnek, a mindennapi teendők pedig soha véget nem érnek. Minden nap új feladatokat hoz, de minden új nap új lehetőségeket is tartogat. Csak rajtunk múlik élünk-e a lehetőségekkel vagy sem. A kreativitás, teremtés képessége mindannyiunkban ott van, és ami ma nem látszik megvalósíthatónak, az idővel, kellő ráhangolódás és előkészület után működni fog.

Életünk minden egyes pillanatát mi alakítjuk, a kreativitás, teremtés minden tevékenységeben jelen van valamilyen mértékben. A tervezés, ötletelés, fókuszálás, a pozitív gondolatok és megerősítések mind abban segítenek, ahogy a felszínre hozzuk rejtett képességeinket és lehetőségeinket, és ne hagyjuk, hogy a kételyek, félelmek és aggodalmak csírájában fojtsák el azokat.

A pozitív gondolatok jó dolgokat hoznak az életünkbe, míg a negatív gondolatok taszítják a jót. Ha tehát szeretnénk kreatívabbak lenni, vagy van valami tervünk, amibe szeretnénk belevágni, akkor az alábbi megerősítések segíthetnek ebben! Alkalmazzuk – ismételjük el őket naponta többször! –  örömmel, miközben számtalan kreatív feladatban szabadítjuk fel a kreativitásunkat:

1. Elegetek minden ellenállást azzal szemben, hogy teljesen kifejezzem a kreativitásomat.

2. Mindenfajta kreatív kifejezésmóddal kapcsolatban jól érzem magam.

3. Tisztán gondolkodom, és könnyedén fejezem ki magam.

4. A bennem rejlő lehetőségek végtelenek.

5. Nap, mint nap egyre kreatívabb vagyok.

6. A velem született kreativitást örömmel fogadom.

7. Eddig nem is sejtett képességeket fedezek fel magamban!

8. Szükség van a tehetségemre, és a környezetem megbecsüli egyéni képességeimet.

9. Az élet örömteli, kreatív kifejeződése vagyok.

10. Könnyedén, erőlködés nélkül fogadom az új elképzeléseket.

 

Louise L. Hay – Éld jól az életed most!