A Bánki-tó és környéke kirándulásra, kikapcsolódásra és rendhagyó, akár családos fesztiválozásra is szuper helyszín! Nem ismered a környéket? A Cserhát vonulatai által uralt Bánk települése Budapesttől északra, Nógrád megyében található. A néhány száz fő lakta kisváros leginkább a Bánki fürdő- és horgásztóról ismert. A vízparton kellemes összhangban hotelek, horgászstégek, nyaralók, a Bánki Strand a Tószínpad és a Kalandpark helyezkedik el. A tó körül kialakított sétaút mentén információs táblák mutatják be részletesen a település történetét és látnivalóit, továbbá a víz alatti és feletti változatos élővilágról is szó esik.

A tóba nyúló Tószínpad az év során több rendezvénynek is helyet ad. Bármelyikre is érkezünk, a különleges helyszínen megtartott előadások és az idilli háttér tényleg maradandó élményt nyújt. A programok közül kiemelkedik a minden év júliusában megrendezett Bánkitó Fesztivál, amely idén július 17-19. között nyitja meg kapuit. Az év során talán a legtöbb látogatót a településre vonzó rendezvény ebben az évben már a hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők rendhagyó módon a zöld gondolkodásra és a kerékpárosokra építenek, ennek fényében alakították ki a programokat is. A fesztivál szlogenje “Tekerj a tóra” is jól szimbolizálja ezen törekvéseket, hiszen a látogatókat már ezzel is a sportolásra és környezettudatosságra bátorítják. A település Budapestről 70 km-es kerékpártúrával érhető el.

Bánkitó Fesztivál

Bánkitó Fesztivál – www.tekerjatora.hu

A színházi előadások, filmvetítések és biciklis versenyek mellett azonban rengeteg zenekar is fellép a három napos programsorozat alatt, hiszen mégiscsak egy fesztiválról van szó. Az állandó Tószínpad mellett az esemény időtartamára még egy színpadot is felállítanak. A településen szálláshelyek széles választékát találjuk, több kemping, magán apartman, panzió és hotel közül választhatunk.

Bánkitó Fesztivál időpont: 2014. július 17. – 2014. július 19.

Szakadj ki -www.tekerjatora.hu

Szakadj ki – www.tekerjatora.hu

 

Zenei programok

Zenei Programok

Zenei Programok – www.tekerjatora.hu

A teljes programfüzet itt elérhető!