Tag "tönkölybúzaliszt"

Házi sütésű diós, tönkölycipó – legjobb sajtokhoz!

A “Hogyan süssünk friss zsemlét tönkölybúzalisztből?” posztunkat nagyon szerettétek, ezért sem hezitáltunk sokat azon, hogy az illatos, diós kenyér sütésébe bevonjuk-e Titeket. A tényleg ellenállhatatlan ízű diós kenyér a sajtok, mézek, lekvárok, szőlő tökéletes kísérője, amivel egy pici luxust csempészhetünk a hétvégéinkbe. A kenyérsütés nem igényel óriási szakértelmet, csak egy kis odafigyelést (+ egy jó sütőt) és minőségi alapanyagokat. Ez is az oka annak, hogy otthon sütünk kenyeret, így magunk

Hogyan süssünk friss zsemlét tönkölybúzalisztből?

Az alkotás öröme óriási hajtóerőt tud adni. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy miért kísérletezgessünk kenyér, zsemle, kifli vagy péksütemény készítésével, amikor mindez bárhol megvásárolható. A választ a kezdeti lendülettel már az első mondatban megfogalmaztuk: mert alkotni, létrehozni valamit jó. Így van ez a kenyérsütéssel is, ami ráadásképpen nagyon könnyen, kis befektetéssel hozhat sikereket a konyhára. Emellett a házi sütésű kenyérbe vagy zsemlébe pontosan tudjuk, hogy mi kerül (liszt, só, élesztő,