Hétvégére olyan desszertet választottunk, amely a csoki-menta párosítás miatt egy ízbomba, a nyers kókusz-mandula alapanyagok miatt pedig igazán tápláló, fényes hajat és egészséges körmöket varázsol. Az elkészítése pedig igazán egyszerű és gyors. After eight rajongóknak kötelező!

Hozzávalók:

Kókuszmassza:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 10-15 szem mandula
  • 2 evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
  • 3 evőkanál méz
  • 3-4 csepp mentaolaj: 100%-os tisztaságú illóolajat használtunk, amely ételekhez is tökéletesen alkalmazható kis mennyiségben – salátaolajokhoz, aromás mézekhez, süteményekhez – annak ellenére, hogy leginkább külső használatáról lehet olvasni!

Csokoládémáz:

  • 2 evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
  • 100 g kakaópor
  • 4-5 evőkanál méz
  • pici fahéj

Elkészítése:

1. Robotgéppel keverjük össze a kókuszmassza alapanyagait, amíg tapadós masszává nem áll össze. Ha kell adjunk még hozzá egy kis kókuszolajat vagy mézet!
2. Gyúrjunk a kókuszos masszákból golyókat, amit tenyerünkkel nyomjunk össze, majd az összes kis pogácsát 30 percre tegyük a fagyasztóba.
3. Keverjük össze a csokimáz alapanyagit.
4. Minden egyes kókusz pogácsát mártsunk meg a csokoládéban, és figyeljük, ahogy rögtön megdermed rajta!

Kb. 14 db kókuszdesszertet kapunk a fenti mennyiségből, de mivel 1 db is elég tápláló és masszív, ezért az első alkalommal nem érdemes nagyobb adaggal próbálkozni. Hűtőben pedig kiváló marad az állaga is, ha minden darab nem fogyna el egyszerre.

menta-kokusz-csoki-desszert

 Forrás: This Rowsome Vegan Life