Az aromaterápia napjainkban egyre népszerűbb, egyre több ember keresi a természetes gyógyulás lehetőségeit és tartja fontosnak, hogy maga és családja egészségét olyan eszközökkel óvja, amelyek testét nem mérgezik, lelkét pedig ápolják. Ennek a szeretnivaló és kedvelt kezelési módnak egy igazán nagytudású és naprakész szakértője adja át ismereteit, tapasztalatait ezentúl minden hónapban a SÓKER Sóbarlangban.

Hollódi Gergely több nemzetközi aromaterapeuta szövetség tagja (International Federation of Professional Aromatherapists, Alliance of International Aromatherapists, National Association for Holistic Aromatherapy), a híres  East-West School of Herbal and Aromatic Studies iskolában szerzett mestersegéd diplomát.

Következő előadás időpontja: 2014. November 12., Szerda 17:00

Az előadás témája: Az immunrendszer támogatása illóolajokkal a téli időszakban

A késő őszi és téli időszakban rövidebbek a nappalok, kevesebb a fény, amely nemcsak hangulatunkat befolyásolhatja, de immunrendszerünket is gyengítheti. Emellett a különböző megfázást, melléküregi gyulladásokat, influenzát és légúti megbetegedéseket okozó kórokozók is fokozottan aktívabbak. Sok kisgyermekes családot is érintenek ezek a szezonális megbetegedések. Az előadás során az illóolajok alkalmazására vonatkozó hasznos tippekkel és tanácsokkal gazdagodhatnak a résztvevők.

 

Miért érdemes többet tudnod az aromaterápiáról?

  • Napjainkban egyre többen fordulnak az alternatív gyógymódok felé és keresik a természetes megoldásokat hétköznapi egészségügyi vagy akár érzelmi panaszaik megoldására. Az aromaterápia számos szakember szerint a 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő komplementer tudománya, amely a hagyományos, más néven allopátiás orvoslás hatékony és szelíd kiegészítő terápiája lehet. Olyan területek is alkalmazzák az aromaterápiát, mint a pszichoterápia, a masszázsterápia, a szülészetek, a kozmetika vagy a hospice házak, kórházak, egészség stúdiók, és nem utolsó sorban az otthoni szakápolás.
  • Az aromaterápia az egészség megőrzésének nem csupán eszköze, hanem egy olyan gondolatrendszer része, amelyben aktív szerepet kapnak a gyógynövények is. Az illóolajok több síkon hatnak életünkre, nem csupán fizikailag, de a szagláson keresztül a pszichét is megérintik, ami végső soron visszahat fizikai ‘jól-létünkre‘ , és alapvető változásokat hozhatnak az életünkről formált képre.
  • Az aromaterápiás ismereteink elmélyedésével nem csupán egy hasznos és működő modellt kaphatunk, de olyan távlatok is megnyílhatnak, amelyek alapvetően megváltoztathatják az éppen aktuális érdeklődési körünket, a változás szükségességének belső érzésével pedig akár új irányt vehetünk életünkben.

Belépő: 1600 Ft, melyhez jár egy AJÁNDÉK 10%-os AROMA BOTANICA kedvezménykupon, hogy a hallgatók olcsóbban juthassanak minőségi, 100%-os illóolajokhoz.