2015. szeptember 28 – október 4-ig kerül sor az első Bio-Gasztro Hétre Gyenesdiáson, amelynek a Zöldház Bio Panzió ad otthont. Az első alkalommal megszervezett hét során a szervezők igyekeznek bemutatni a hazai bio termelők-feldolgozók széles választékát a környékre látogató vendégeknek,vendéglátóknak és a szállodaipar számára.

A beszerzési lehetőségekhez igazodva a ZÖLDHÁZ saját termékein kívül a hét minden napján más-más hazai alapanyagok bemutatójával, kóstolójával és vásárával várja a hazai minőségi élelmiszerek iránt érdeklődőket.

Amennyiben idejük engedi, úgy a termelők személyesen is képviselni fogják termékeiket, és igény esetén  lehetőség lesz a folyamatos ellátás megbeszélésére is.

PROGRAM:

SZEPTEMBER 28. HÉTFŐ

  • Hazai friss és feldolgozott, vákuumcsomagolt  bio húskészítmények (Hubai Kft, Virágoskút Kft.).

SZEPTEMBER 29. KEDD

  • ZÖLDHÁZ saját biotermékeinek bemutatása a családi étkeztetéshez, szállásadók részére (szendvicskrémek, pástétomok, tönköly édes-sós ropogósok) kóstolója, kedvezményes vására.

SZEPTEMBER 30. SZERDA

  • Hortobágyi Halnap
    – 10 órától: Hortobágyi friss és feldolgozott biohalak bemutatója, vásárlási lehetősége.
    – 12 órától: Hortobágyi halászlé bográcsból merítve.
    – Halfüstölés: busa 12 órától, amur 15 órától.
    A frissen füstölt halak, megfelelő köret választása után a helyszínen fogyaszthatók!

OKTÓBER 1. CSÜTÖRTÖK

  • Előadás: Hazai biotermelés, ellenőrzés, kereskedelmi kínálat. Biotermékek a vendéglátásban. Előadó: dr. Roszík Péter c. egyetemi docens, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Helyszín: Gyenesdiás Önkormányzat Konferencia terme. Időpont: 15.30.

  • ZÖLDHÁZ: hazai bio gyümölcslevek bemutatója, kóstolója családok és vendéglátóegységek részére, kedvezményes vására (Bio Berta Kft., Hámori BIOFAKTÚRA, Horváth László ev., Konczili Anna).

OKTÓBER 2. PÉNTEK

  • 11 órától rövid előadás ZÖLDHÁZ reform-bio vákuumcsomagolt készételek a készítésről,  felhasználási lehetőségeiről a családi és vendéglátó-ipari étkeztetésben.

ALAKOR bio búzasör kóstolója, kedvezményes vására

OKTÓBER 3. SZOMBAT

  • 10 órától a Dobosi Pincészet bioborainak kóstolója és kedvezményes vásárlási lehetősége.
    12 órától: bográcsos és grillételek vegetáriánusoknak, húsevőknek.

A hét folyamán folyamatosan lehet vásárolni a partnerek termékeit, kedvezményesen csak a meghirdetett napokon!
– Molnár Biokertészet (Galgahévíz) paradicsom és paprikavására.

A programokkal kapcsolatos egyre pontosabb információk a www.gyenesdias.info.hu és a www.zoldhazec.hu honlapokon.