Jó érzés tudni, hogy akár meg is ehetnénk azt, amit felkenünk magunkra és felszívódik a bőrünkön keresztül.  Nem az íze miatt, hanem az összetevőinek a biztonsága miatt! – ezért is készítjük el fehér csokis krémünket természetes összetevőkből házilag. A habkrém igazán gyorsan elkészül, sejtregeneráló, legyen szó egészséges, száraz, zsírosabb vagy ekcémás bőrről. Ha pedig szintetikus kozmetikumaink egy részét már korábban lecseréltük natúr termékekre, tudhatjuk, hogy összességében sokkal kevesebb testápoló krémet kell használnunk, hogy puha legyen a bőrünk, mint amit a reklámok sugallnak.

A habkrém ajándéknak is tökéletes!

Hozzávalók és tökéletes arányok:

  • 30 g kakaóvaj ( finomítatlan, organikus)
  • 16 g shea vaj (finomítatlan, organikus)
  • 40 g kókuszolaj (lehetőleg finomítatlan, szűz kókusz olaj)
  • 5 csepp szegfűszeg vagy fahéj illóolaj (pl. Manna)

Eszközök:

  • kézi vagy gépi habverő, tálak
  • 1 db 2,5 ml-es üveg vagy két/több kisebb üvegcse

Elkészítés:

1. Vízgőz felett olvasszuk meg a kakaóvajat, shea vajat és a kókuszolajat. Ezek gyorsan megolvadnak, és egy sárgás, híg elegyet kapunk.

2. Hűtsük le az kapott keveréket, úgy, hogy a vízgőz felett melegített edényt tegyük hideg vízbe, amíg be nem sűrűsödik.

3. Amint besűrűsödött, csepegtessük bele az illóolajunkat, majd habverővel (kézi vagy gépi) keverjük jó habosra!

4. Tegyük üvegtégelybe. Használjuk kézfejre, arcbőrre, testünk bármely egyéb részeire. Szobahőmérsékleten tárolhatjuk!

 

Szerző: Kazinczi Eszter                                                                                                                                                                                     Forrás: Livesimply.me