TÖLTŐDJ FEL!

#1 hétvégi megújító kihíváslista – érdemes vállalnod!

Kihívás sorozatunk nem arról fog szólni, hogyan bizonyítsunk újra és újra magunknak, környezetünknek vagy a világnak. Arról fog szólni, hogyan legyünk újra figyelmesek arra, ami felett a városi, rohanó, stresszes, sokszor eszeveszett ütemben zajló mindennapokban elsiklunk. Ha már észrevettük, hogy a tempó, amit mi magunk és a világ diktál körülöttünk hosszú távon nem fenntartható, de a spirálból mégsem tudunk kikerülni, akkor érdemes kihívásainkat hétvégéről-hétvégére vállalni! Hétvégi kihívás #1: Kapcsolódj le

Szezonális zöldség, házi sajt, kolbász, ötmagos kenyér, bio termelői méz a kosárban!

Molnár Eszterrel beszélgettünk a Neked Terem kitalálójával és megalkotójával arról, hogyan jön létre egy olyan vállalkozás, amely a hazai kistermelők terményeit és termékeit próbálja eljuttatni minél több családhoz. Miközben kifaggattuk arról, milyen finomságok kaphatók náluk és mi a személyes motivációja, kóstoltunk néhány finomságot is: meggyes gyümölcs snack-et és rozmaringos meggychutney-t. Kazinczi Eszter: Mivel foglalkozik a Neked Terem csapata, és hogyan jöttetek létre? Molnár Eszter: Hazai kistermelőktől szállítunk Budapesten házhoz zöldséget, gyümölcsöt,

MITISZOL? – Természetes Italok Fesztiválja

MITISZOL? – Természetes Italok Fesztiválja 2014. november 08., szombat 13 órától A MITISZOL Fesztiválon autentikus borokat, kisüzemi és bio söröket, kristálytiszta pálinkákat, gyümölcsleveket, szörpöket, gyógyteákat, és igen, természetes ivóvizet is lehet majd kóstolni. A közös nevező továbbra is a természetességre való törekvés: minél kevesebb vegyszer és szintetikus adalékanyag, minél kevesebb beavatkozás és manipuláció. Egyszerűség fél egészség.  Lesz Miteszel stand is. Az italok mellett pop-up jelleggel, a készlet erejéig bemutatkozik majd néhány

Fűszeres, indiai gasztro élmények – beszámoló

Október elején Indiai Gasztronómiai Napon jártunk. A családias hangulatú rendezvényen több izgalmas indiai ételt is megkóstolhattunk, valamint a várva várt rózsavízről, amely nagy kedvenc, és a mangós fagyiról sem maradtunk le. Sőt az előadásokat is sikerült nyitott füllel végighallgatni, mert nagyon érdekesek voltak az előadókkal együtt. Legközelebb indiai főzőtanfolyamra megyünk ugyanide. Indiai Gasztronómiai napra pont ebédidőben ékeztünk, tehát a legjobbkor. Az ebédünk egy tál zöldséges szabji (szabdzsi) lett citromos rizzsel.

Workshop: A természetes színek alkímiája

Október 18-án konyhai alapanyagokkal, a sütés-főzés során keletkező szerves hulladékokkal – céklával, kurkumával, dióburokkal, hagymahéjjal – fest a BOTANIKA természetes összetételű textileket a Lumen Zöldségben. A festő-főző program résztvevői betekintést nyerhetnek a festőnövények világába, készíthetnek színmintákat és megfesthetnek egy konyharuhát is, amit a workshop után mindenki hazavihet magával. A workshopot Hajgató Sára, a BOTANIKA tervezője tartja. A BOTANIKA egy kifinomult, környezettudatos divatmárka, mely légies, növényekkel festett textiltermékek tervezésével és elkészítésével foglalkozik.

Indiai Gasztronómiai Nap a Lélek Palotájában

A Lélek Palotája idén is megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot október 5-én, vasárnap. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja. Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy

Kezdjetek szeretni…Kezdjetek Piacra járni!

A Piacok Napja része a korábban indult Kezdjetek szeretni.. nevet viselő programnak, amelynek alapvető célja, hogy előtérbe helyezze és megerősítse emberi kapcsolatainkat.A program első állomása Pál Feri atya előadása volt májusban a Körcsarnokban, amely a pártalálási nehézségekről szólt. A Nem Adom Fel Alapítvány alapvetően sérült és hátrányos helyzetű emberek életfeltételeinek javításán munkálkodik, ezért a program minden eleme és állomása sérült emberek bevonásával valósul meg.A Piac valódi Közösségi Tér.  Azt gondolhatnánk,

Itt az idő, hogy belőled is csokikóstoló váljon!

Amikor piacon, gasztro-kiállításon vagy rendezvényen járunk, nagyon jól esnek azok a kóstolófalatkák, amelyek ízelítőt adnak adott termékből, legyen az szörp, lekvár, zöldségpüré, omlós kalács, házi kecskesajt vagy mangalica szalonna. Ilyenkor általában azért kóstolunk, hogy meggyőződjünk, tényleg érdemes-e a terméket kosarunkba tennünk, de előfordulhatnak olyan esetek is, amikor ennél többről van szó. A kóstolást lehet ugyanis szakszerűen és komolyan űzni. Pláne, ha csokoládéról van szó. A napokban Makláron jártunk – Eger

Az év látogatóhelye 2014-ben a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Az első hűvösebb, augusztus végi estéken az embert átjárja az a borzongató érzés, hogy vége a nyárnak és vele minden csodás, szabadban eltöltött, gondtalan élménynek. Azután eltelik pár nap, és rájövünk, hogy a hűvösebb nyár végi napoknak is megvan a maga szépsége, csak picit jobban fel kell öltözni hozzá. A Kis-Balatoni közelében, Balatonmagyaród és Zalakomár között található a nem csak bivalyokat, hanem más őshonos magyar állatokat is bemutató Kápolnapusztai Bivalyrezervátum,

We love nature! – Green Festival

Az óbudai Hajógyári-szigeten 2014. augusztus 11. és 18. között megrendezendő Sziget Fesztivál szervezői szeretnének az eddigieknél nagyobb hangsúly fektetni a környezettudatosságra, arra ösztönözve vendégeit egy pénzvisszatérítéses rendszerben, hogy ők maguk is is gyűjtsék a szemetet a rendezvény területén. Hogyan?