A Lélek Palotája idén is megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot október 5-én, vasárnap. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja.

Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Az ételek emiatt is igazán komplex ízvilágúak, színesek, táplálóak és változatosak. 

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több étel elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. Bemutatják majd a panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit.

A tradicionális ételek elkészítése mellett tanácsokat kaphatunk az elkészített ételek gyógyító jellegű alkalmazásáról, különféle betegségekben alkalmazott diétákról, fűszerek segítő hatásairól. Amellett, hogy a rendezvény elsősorban az indiai konyhát kívánja bemutatni, egyéb vegetariánus elemek is lesznek belecsempészve.

A kirakodóvásárban gasztronómiai témákban lehet majd válogatni, egész nap folyamán lehetőség lesz egészséges táplálkozásról, fűszerekről, gyógynövényekről, vegetarianizmusról stb. előadásokat hallgatni, ájurvédikus (táplálkozási) tanácsadást kérni, szórakoztató zsonglőr főzőbemutatón részt venni, és utoljára, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

Belépőjegy: 950 Ft/felnőtt, 750 Ft/nyugdíjas.

Időpont: 2014. 10. 05. 11 (vasárnap) 11:00-17:00-ig

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest III. kerület Lehel u. 15-17.