„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”
Ezekkel a szavakkal indította útjára kezdeményezését a Magyar kerékpárosklub, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnék rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.
Kipróbálnád a kerékpáros közlekedést, tudsz is biciklizni, de félsz a budapesti forgalomban?
A Magyar Kerékpárosklubbal most Bebiciklizésre hív minket, megmutatják, hogy kell ezt biztonságosan csinálni!
Indulási helyszín: A budapesti Erszébet tér Bajcsy-Zsilinszki felőli sarkáról, a BUBI állomásról.
Időpontok:
  • 2015. Július 23. 18:00-20:00
  • 2015. Augusztus 18. 18:00-20:00

Jelentkezés: <<ITT REGISZTRÁLJ>>

Mi ez a program?

A 1,5-2 órás ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel. 

2-3 gyakorlott túravezető klubtag 5-10 fős csoportokat vezet végig egy előre megtervezett útvonalon. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve egy kezdő biciklista számára a legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa.

Nem titkolt cél tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatják be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.

Fontos információk

1. Saját biciklikkel megy a tekerés.
2. Egy alkalomra 12 jelentkezőt fogadnak, ezért kérik, <<ITT REGISZTRÁLJ>>. Túljelentkezés esetén a regisztráció sorrendje számít.
3. Kérjük, add meg elérhetőségeidet is – kizárólag kapcsolattartás végett. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki senkinek!
4. Regisztráció után a kollégák küldenek neked egy emailt arról, hogy beleférsz-e a létszámba. Ha nem, új időpontot ajánlanak!
5. Gyülekező az indulási időpont előtt 15 perccel. A program kb. másfél órán keresztül tart.
6. A program után megköszönik, ha megosztod velük élményeidet, ha küldesz képet ide: https://www.facebook.com/bebiciklizes
RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:
– Tudj biztosan kétkerekű kerékpáron biciklizni.
– Legyél 14 évesnél idősebb, és ha még nem töltötted be a 18-at, hozz szülői engedélyt is magaddal.
– Legyen nálad személyi igazolvány.
– Legyen nálad közlekedésre alkalmas saját bicikli, melynek felszereltsége megfelel az előírásoknak .
– A programban mindenki saját felelősségére vesz részt.
– A program ingyenes és a Magyar Kerékpárosklub aktivistái szervezik.