Május 29-én vasárnap, a MÜPA gyereknapján a fenntartható étkezésről is tanulhattok. A KISTÁNYÉR című programra 10-12 éves gyerekeket és szüleiket várják, akik szeretnék megtudni miért számít, hogy mi van a tányérunkon!

Időpont: Május 29. vasárnap, 10:00–15:00

Helyszín: Müpa Budapest, Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

A program ingyenes.

Az étlapon:
– Mi a friss élelmiszer?
– Földkörüli utazás egy reggeli alatt?
– Mekkora lábnyomot hagy egy hamburger?
– Szelektálj, komposztálj, termessz!
– Terítéken hazai, szezonális falatok és italok

Az interaktív előadások 11-kor és 1-kor kezdődnek, a többi három órában pedig környezetvédelemmel és étkezéssel kapcsolatos játékokkal, foglalkozásokkal várnak titeket!

A Kistányér séfjei:
Felelős Gasztrohős
Az első civil kezdeményezés, melynek célja a környezetbarát étkezés gondolatának elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek fenntarthatóvá tétele.
www.gasztrohos.hu

Fruccola
Az egészség- és környezettudatos vendéglátás első hazai képviselője.
www.fruccola.hu

Házikó
A termelőtől az asztalig elveket megvalósító első catering vállalkozás.
www.haziko.farm