Gyüttél vagy mentél? Szeretnél reggel madárdalra ébredni? Vegyszermentes zöldséget ennél, valami jóféle házi kolbásszal? Tévé helyett naplementét néznél? Sziréna helyett tücsökszóra vágysz? Költözz vidékre, és kezdj új életet!

Egy új, tudatos közösség alapjai Nógrádban, térerő nélkül, madárfüttyel

Valahol Nógrádban, Budapesttől nem túl távol (de nem is közel), autópálya matrica nélkül is megközelíthető, de kátyúkkal tarkított út vezet Csobánkapusztára. Bercelt elhagyva megszűnik a lefedettség, és a 3g hullámai helyett olyan madárkák röpülnek, melyekről alig hallottunk eddig. Olyan festői táj kerül elénk, amit fotóval visszaadni nem lehet. Látható a tejút. A levegőnek és a helyi forrásoknak olyan íze van, amit még nem tapasztaltál. A Nap másként süt, íze is van, láthatsz napkutyát, világító szivárvány felhőt, és a holdat is udvara kíséri. A fákon mókusok, a tóban szürke gémek élnek.

Gyüttment Fesztivál

A fesztivált szervező Fiatalok a Magyar Vidékért alapítvány célja, hogy megmutassa nektek mindazt, amit a fentiekből meglehet. Mint oldalukon írják: “előbb-utóbb úgyis elérkezel közénk, mert ez a hely magához húz, megölel, és megszeretget. Gumicsizma legyen nálad ha érkezel!”

gyuttment

A Gyüttment Fesztivál azoknak szól, akik családias környezetben, baráti légkörben szeretnének megismerkedni azokkal, akik már vidéken élnek. Aug 27-30 között a szervezők bemutatják azokat a közösségeket, embereket, szervezeteket, akik szívesen fogadják az újrakezdőket, és lehetőséget adnak akár neked is egy új, színvonalas, minőségibb élethez!

Hogy mi várható a fesztiválon? Szakmai találkozók, előadások, finom házias konyha, népművészet, gyermekprogramok, zenei színpadok kapnak helyet a nyár utolsó hétvégéjén, Csobánkapusztán, Budapesttől alig egy órányira, festői környezetben! Ott a helyetek!

Részletek: itt.