Bőrünk is táplálkozik, és élelmének egy részét a kozmetikai termékek jelentik. Kézenfekvő lenne tehát kozmetikumainkat gondosan megválogatni, hiszen akár táplálék, akár kozmetikum, végső soron mindkettő bekerül a szervezetünkbe. Nem véletlen, hogy számos kozmetikai termék összetevői évezredek óta a konyhából és a kertből kerülnek ki.

A natúrkozmetikumok gazdaságosak, sokoldalúak és hatékonyak. Ha nincs sok időnk, elég egy teáskanálnyi joghurt, hogy felfrissítsük az arcunkat. Ez az egy kiskanál joghurt sminkeltávolító, arctisztító  és élénkítő szer, arcvíz és bőrápoló krém egyben. A joghurt ugyanakkor értékes tápanyagokkal látja el a bőrt, és segíti a regenerálódását. Hetente vagy kéthetente egyszer érdemes így tisztítani, vitalizálni bőrünk.


Mákos-joghurtos arcradír

Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál mák
  • 1/2 teáskanál méz
  • 2-3 evőkanál joghurt

Elkészítése:

1. A hozzávalókat töltsük egy üvegbe és keverjük össze.

2. Alaposan masszírozzuk bele a bőrbe, majd langyos vízzel öblítsük le.

 

FELHASZNÁLÁS: bőrradír, sminkeltávolító, arc-és testápoló, arcmasszázs, arcmaszk

ELTARTHATÓSÁG: szobahőmérsékleten fel kell használni, hűtőben 1 hét

MENNYISÉG: 1-2 arcmosásra elegendő

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 perc


A mák kerek szemcséi tökéletesen radírozzák a bőrt, gyengéden, mégis alaposan. A mákszemek felszínét viasz borítja, úgy viszi le az elhalt hámsejteket, hogy közben nem irritálja a bőrt. A joghurt ápol, hidratál és bezsírozza a bőr felszínét. méz hidratáló, tisztító, fényesítő, fiatalító, aktiváló, bőrnyugtató.

Inspiráció: Gabriela Nedoma – Natúrkozmetikumok
Kazinczi Eszter