Nagyon sokszor felmerül bennünk, hogy a boltok polcai között szlalomozva hogyan lehet megállni, hogy ne vegyünk meg minden édes vagy éppen sós, csillogó csomagolásba bújtatott, nagy ízélményt ígérő nasit. Ha tudatosítjuk magunkban, hogy tele vannak nemkívánatos adalékanyagokkal, és a hasonló finomságok akár otthon is elkészíthetők, még akkor is kell önfegyelem hozzá és kiváló kommunikációs érzék, hogy a család többi tagját is meggyőzhessük.

A földimogyoró finom, egészséges, telítetlen zsírsavakban gazdag, jelentős mennyiségben tartalmaz E- és B3-vitamint, mangánt, magnéziumot, valamint bizonyos mennyiségben vasat és szelént. A földimogyorókrém és abból golyók készítése pedig egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, az eredmény pedig tényleg isteni!

Mézes földimogyorókrém golyó hozzávalók:

  • 200 g földimogyoró krém (lentebb a házi recept, de kiváló a Donum Terrae cukor és hidrogénezett zsíroktól mentes földimogyoró kréme is)
  • 2 evőkanál méz
  • 240 ml mennyiségű darált keksz (lehetőleg adalékanyag mentes)
  • 240 ml mennyiségű kukoricapehely/zabkorpa
(Forrás: itt)

Elkészítés:

Keverjük össze a darált kekszet a kukoricapehellyel, adjuk hozzá a földimogyorókrémet és a mézet. Kézzel nyomkodjuk össze, majd ha már minden morzsát felvesz a keverék, kezdhetünk apróbb golyókat formázni belőle.

 

Ami a legcsodálatosabb, hogy a földimogyorókrémet otthon is elkészíthetjük kb. 5 perc alatt a következőképpen:

Földimogyorókrém hozzávalók és elkészítés:

  • 400 g pörkölt sótlan földimogyoró
  • 2 kiskanál méz
  • pici só
  • 2 evőkanál olívaolaj (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal)

A mogyorót finomra daráljuk (robotgéppel vagy turmixgéppel). Hozzáadjuk, majd jól beledolgozzuk a többi hozzávalót, és már kész is.

Isteni finom, egészséges, tápláló nasi!