Szappan & fürdés

Citrusos, immunerősítő fürdőbomba ajándékba

A sok készülődés, sütés- főzés, vásárlás közben és után ideje lesz mindenkinek megpihenni, például fürdőzni egyet. Ha pedig fürdőzés, akkor tegyük azt szintetikus anyagoktól mentesen, és fürdő hab helyett élvezzük pár házi készítésű, pezsgő fürdőbomba immunerősítő, méregtelenítő, hámlasztó, nyugtató hatását. Készítsük nagyobb adagban, így Karácsonykor minden ajándékcsomagunk mellé kerülhet pár “szív bomba”! Hozzávalók: 1/2 csésze nyílgyökér liszt vagy por (pl. ilyen) 1 csésze étkezési/gyógyszertári citromsav (Fontos: háztartási citromsavat ne használjunk

5 méregtelenítő, ápoló fürdősó recept konyhai alapanyagokból

A zuhanyzás kultúrája hódít, mivel a hosszú, kényeztető fürdőkre nincs időnk, se kedvünk a rengeteg teendőnk között. Meglepő, hogy annyira hozzászoktunk a rohanáshoz, feszített tempóhoz, hogy amikor ott lenne az alkalom, akkor sem tudunk kikapcsolni, ellazulni, megpihenni. Pedig a fürdőknek nem kevés jótékony hatása van a szervezetre, és a konyhában is megtalálhatóak azok az alapanyagok, amelyekkel gyógyító, méregtelenítő, pihentető és ápoló fürdőt készíthetünk. Az első számú alapanyag pedig a SÓ.

Kipróbáltuk: chilis „serkentő szappan” & eukaliptuszolajos olíva szappan

Ha kísérletező típusúak vagyunk, akkor amint ráakadunk egy újabb natúr kozmetikumcsaládra biztosan fontolóra vesszük, hogy kipróbáljuk-e valamelyik színes szappanját, fürdősóját, testvaját. Megnézzük, milyen alapanyagokat használnak a termékek elkészítésére, és ha épp egy kézműves piacon járunk, akkor még a készítőket is kifaggathatjuk arról, hogy miben különböznek a többiektől, honnan a szenvedély a natúr kozmetikumok iránt, mi az alapanyagok pontos hatásmechanizmusa. Ami minket leginkább érdekel, az általában az összetevők és azok hatása.