PROGRAMOK

KISTÁNYÉR – Ökotudatos Foglalkozás Gyerekeknek

Május 29-én vasárnap, a MÜPA gyereknapján a fenntartható étkezésről is tanulhattok. A KISTÁNYÉR című programra 10-12 éves gyerekeket és szüleiket várják, akik szeretnék megtudni miért számít, hogy mi van a tányérunkon! Időpont: Május 29. vasárnap, 10:00–15:00 Helyszín: Müpa Budapest, Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095 A program ingyenes. Az étlapon: – Mi a...

Egyemmeg! családi nap – április 16.

Ha érdekel, hogy mi kerül az asztalra, szívesen tájékozódnál az étkezés és a környezetvédelem kapcsolatáról vagy a menzareformról, miközben az egész család együtt szórakozik, nézzetek az Egyemmeg! családi napra! Az Egyemmeg! napon mindenki talál programot magának. Családi és gyerekprogramok, koncertek, bábelőadások, meseórák, veteményes kalandok, gasztroslam, fenntartható uzsonnakészítés várja az érdeklődőket...

Gyümölcsész tanfolyamok 2016-ban

A Gyümölcsészháló program keretében hat (Vas, Zala, Baranya, Veszprém, Tolna, Somogy) megyében 35 órás gyümölcsész tanfolyamok indulnak januárban. Megyénként rugalmasan változik a tematika az igényeknek megfelelően. A gyümölcsész alapoktól a természetközeli gazdálkodás különböző fortélyain keresztül a megújuló energiaforrások gazdaságos kihasználásáig számos területet érintenek a téma elismert előadói. A tanfolyamok a...

ThetaHealing® Nyíltnap – 2015.01.16.

Évkezdő Théta találkozó, az örömteli és sikeres 2016-os év megalapozására! Időpont: jan. 16. szombat 14:00-17:00 Helyszín: ASRAM Jóga és Meditációs Központ, 1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő Vezeti: Dobos Andrea A találkozón megtudhatod, hogy mit jelent a ThétaHealing és mit adhat ez a módszer a számodra az életedben. A találkozó során...

A helyi alapanyagokkal ünnepelnek szerte a világon – December 10.

Több mint száz országban, több száz esemény keretében ünneplik a helyi alapanyagokat a Terra Madre Napon, december 10-én. Itthon termelői piacon zajló főzés, filmvetítés és fenntartható alapanyagokból készített borvacsora is része lesz a programsorozatnak. A nemzetközi Slow Food-mozgalom, amelynek célja a jóízű, fenntartható és méltányos alapokon nyugvó gasztronómia ismertté tétele,...

Zsákold be! Kenyér-és egyéb zsákvarró foglalkozás a Szatyorban

Kaptatok már valaha olyan zsákot, amivel valaki személyesen szeretett volna meglepni benneteket? Ha utoljára az ovis tornazsákotokkal voltatok így, akkor itt az idő feleleveníteni a régi szép emlékeket! A tudatos vásárlás ott kezdődik, amikor a saját csomagolóanyagainkkal érkezünk bevásárolni, és sokkal könnyebb, ha a szívünkhöz közel álló csomagolókkal vagyunk felvértezve. Jövő...

Az ősz legvonzóbb természeti eseménye Hortobágyon – október 23-25.

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe, a daruvonulás pedig az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintése különleges élmény, melyet az október végi hosszú hétvégén bárki megcsodálhat. A HNP különböző túrákat is szervez, hogy csoportokban, a darukat legkevésbé...

Első Bio-Gasztro Hét Gyenesdiáson a Zöldházban

2015. szeptember 28 – október 4-ig kerül sor az első Bio-Gasztro Hétre Gyenesdiáson, amelynek a Zöldház Bio Panzió ad otthont. Az első alkalommal megszervezett hét során a szervezők igyekeznek bemutatni a hazai bio termelők-feldolgozók széles választékát a környékre látogató vendégeknek,vendéglátóknak és a szállodaipar számára. A beszerzési lehetőségekhez igazodva a ZÖLDHÁZ...

Országos Bionap a Corvinus Egyetem tangazdaságában

A Biokultúra Szövetség idén szeptember 13-án rendezi meg országos bionapját. A Országos Bionap elsősorban a nagyközönségnek szól, célja a biotermékek fogyasztásának népszerűsítése, a termelő és a fogyasztó közötti kapcsolatfelvétel előmozdítása. A rendezvény keretein belül az ország különböző ellenőrzött biogazdaságai és feldolgozó üzemei nyitják meg kapuikat, ahol az érdeklődők betekinthetnek a biogazdálkodás...