Alapanyag

Limonádék újragondolva, felturbózva, ellenállhatatlanul!

Ha szomjoltásról van szó, természetesen a friss forrásvíznél aligha akad megfelelőbb, ám ha szeretnénk kicsit elmerülni az ízek világában, szerezzünk be néhány egyszerű alapanyagot, mint a málna, a csipkebogyó vagy az uborka, és két perc alatt fantasztikus természetes szomjoltókat készíthetünk magunknak....

Brokkoli csíra növekedjen otthon minden salátához és szendvicshez

Télen minden salátánk és szendvicsünk elengedhetetlen összetevője kellene hogy legyen a csíra, amelyhez nem szükséges megvásárolni a dobozos kiszerelésű, maroknyi adagokat a bevásárlóközpontokban, hanem egyszerűen egy kis adag magot át kell mosni, be kell áztatni langyos vízben egy éjszakára, majd egy gézlappal lefedett befőttesüvegben tárolni lehetőleg sötét helyen, ügyelve arra,...

Az alma 90%-a tiszta víz: jobb, mint a csapvíz, vagy bármelyik ásványvíz! Tudtad?

Kenyér pro és kontra Az európai kultúra meghatározó alappillére a kereszténység, melynek fő imájában is benne szerepel a kenyér, mint a mindennapi ételünk. Az élet kenyere, új kenyér ünnepe, kenyérkereset, lekenyerezés – az írott történelem során a kenyér olyannyira civilizált életünk része lett, hogy annak mellőzése a legtöbb normálisan gondolkodó...

Mondjunk nemet a pálmaolajra!

Kezd trendivé válni, törődni a saját és családunk egészségével. Végre valahára! Soha nem látott méreteket öltött az egészséges élelmiszerek piaca, sajnos azonban nem ritkán előfordul, hogy olcsón előállítható alapanyagokat szépen becsomagolva, aranytálcán, aranyáron nyújtanak az egészségtudatos fogyasztó felé. Vannak azonban olyan egészségesnek mondott élelmiszerek, melyek hiába maradnak kedvező árúak, nem...

Hűsítő ételek – avagy variációk uborkára

Bár a napokban picit enyhült a nagy meleg, azért még előttünk a nyár nagy része, így nem árt, ha felkészülünk a kánikulára. Az Ájurvéda, az egészséges élet tudománya, India ősi hagyományokkal bíró, természetes gyógymódokon alapuló rendszere, nagyon sok hasznos útmutatást ad ahhoz, hogyan táplálkozzunk a hőségben, mivel hűtsük belülről a...

Csodaolajok: tökmag, lenmag, dió, szőlőmag, sárgabarackmag

Apa vezetett be a csodaolajok világába. Noha tudtam róluk és jótékony hatásaikról, nem vettem a fáradtságot, hogy utána járjak, hogy melyiket lenne érdemes fogyasztanom egy éppen aktuális problémára. Apa viszont töretlenül vásárolta a különféle olajokat és rendszeres fogyasztóvá vált. Van olyan, amelyikből kiskanálnyi mennyiséget fogyaszt reggel éhgyomorra, de van olyan,...

Csalán reggelire

Kezdd a reggelt egy csésze csalán teával, akkor is, ha nincs semmi gondod! Miért? Nehezen ébredünk, vagy éppen nehezen alszunk el. A fejünk is szokott erősen fájni, sokszor azt gondoljuk, a front miatt. Előfordul, hogy kimerültnek és fáradékonynak érezzük magunkat, és van, hogy ezen sem lepődünk meg. Későn feküdtünk le...