Étel

Házi sütésű diós, tönkölycipó – legjobb sajtokhoz!

A “Hogyan süssünk friss zsemlét tönkölybúzalisztből?” posztunkat nagyon szerettétek, ezért sem hezitáltunk sokat azon, hogy az illatos, diós kenyér sütésébe bevonjuk-e Titeket. A tényleg ellenállhatatlan ízű diós kenyér a sajtok, mézek, lekvárok, szőlő tökéletes kísérője, amivel egy pici luxust csempészhetünk a hétvégéinkbe. A kenyérsütés nem igényel óriási szakértelmet, csak egy...

3 friss, zöld, tavaszi salátaöntet recept hidegen sajtolt, hazai napraforgóolajjal

Az idei húsvéti menüben is meg lesznek a hagyományos fogások, azonban, hogy megidézzük a zöldebb, illatozó tavaszt, zöldsalátával is készülünk, amelyre 3 egyszerűen elkészíthető, főként szezonális alapanyagokból álló öntetvariációt javaslunk. A salátánk alapja a madársaláta, fejes saláta és tyúkhúr lesznek. Igen, tyúkhúr. A madársaláta többek között gazdag A- és C-vitaminban....

Hogyan süssünk friss zsemlét tönkölybúzalisztből?

Az alkotás öröme óriási hajtóerőt tud adni. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy miért kísérletezgessünk kenyér, zsemle, kifli vagy péksütemény készítésével, amikor mindez bárhol megvásárolható. A választ a kezdeti lendülettel már az első mondatban megfogalmaztuk: mert alkotni, létrehozni valamit jó. Így van ez a kenyérsütéssel is, ami ráadásképpen nagyon könnyen, kis...

Cukkini chips parmezán bundában

Ha elkezdünk figyelni arra, hogy milyen ételeket fogyasztunk, annak hamar megjelenik a közérzetünkre gyakorolt hatása. Itthon élelmiszereink több mint fele gabonaféle és zsiradék, a zöldség- és gyümölcsfélék – beleértve a burgonyát és az egyéb növényi eredetű élelmiszereket – mindössze 14%-át adják átlagos napi fogyasztásunknak. Ez pedig igen kevés. A zöldségekkel...

Így etess húsimádókat vega menüvel!

Mit gondoltok, ti hogyan boldogulnátok egy tábornyi emberrel, ha arra kérnének fel a szervezők, állíts össze nekik egy komplett vega menüt négy napra? Ja, nehezítő körülmény, hogy az illetők még sosem próbálták ki a húsmentes étrendet.  Nemrégiben felkértek egy életmód tábor élelmezésének megtervezésére és az ételek elkészítésére. A megrendelő kívánsága...

Palacsinta finomliszt és tojás nélkül – B vitaminokban gazdag hajdinából, isteni epertöltelékkel

Ha a gyorsan elkészíthető, tápláló és mégis egészséges reggeli híve vagyunk, érdemes kipróbálni, milyen is palacsintával indítani a napot. Persze nem a hagyományossal, hanem a finomlisztet elhagyva, mivel tudjuk, hogy a liszt akkor értékes szervezetünk számára, ha a gabonaszem maghéjának és csírájának az őrleményét is tartalmazza, tehát nem a finomított...

Vasárnapi regeneráló saláta

Mennyei avokádókrémes tavaszi zöldségsaláta recept regenerálódáshoz 0. lépés: Szerezzük be a hozzávalókat helyi termelőktől (legalábbis, amit lehet:)): 3 marék rukkola 3 marék bébi spenót 2 sárgarépa, reszelt vagy felaprított 4 retek, papírvékonyra szeletelve 2 kis uborka, fél karikákra vágva 2 kis vöröshagyma, papírvékonyra szeletelve 2 lime leve 1 avokádó 1...